BREDA - De 33-jarige vrouw uit Tilburg die Geert Wilders in meer dan honderd e-mails heeft bedreigd, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Breda verlengde haar voorarrest met negentig dagen. Dit zei een woordvoerster van de rechtbank vrijdag.

De vrouw wordt verdacht van bedreiging en stalking. Over haar achtergrond en een eventueel strafblad wil justitie in Breda niks kwijt. Eerder maakte de politie al bekend dat ze niet behoort tot een groep of samen met anderen zou hebben geopereerd.

De Tilburgse, die heeft bekend, gebruikte voor haar bedreigingen computers in openbare bibliotheken en in de publieke ruimte van een kantoor. Ze stuurde de mailtjes naar de politicus via de website van zijn partij.

Heterdaad

De vrouw werd op 15 januari aangehouden nadat ze op heterdaad was betrapt in een kantoorgebouw in Tilburg. De politie kwam haar door onderzoek op het spoor.

Geert Wilders deed aangifte van de bedreigingen, die steeds ernstiger werden. De verdachte verklaarde onder meer dat ze tegen Wilders' standpunt over moslims is, maar verder bagatelliseerde zij de bedreigingen.