APELDOORN - De politie heeft woensdagavond in een woning in Apeldoorn achttien wapens, onderdelen van wapens en een flinke hoeveelheid munitie aangetroffen. Een politiewoordvoerder heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om twee automatische geweren, een pistool, vier namaakpistolen (replica's), een luchtdrukwapen, acht messen (waaronder vlindermessen, een stiletto en een val- en werpmes).

Antitankgeschut

Verder trof de politie een boksbeugel aan, een oefengranaat voor antitankgeschut en een flinke hoeveelheid munitie van verschillend kaliber en een stuk gereedschap om munitie in elkaar te zetten.

De politie kwam het arsenaal aan wapens op het spoor bij een onderzoek naar huiselijk geweld. Een vuistvuurwapen werd aangetroffen in doorgeladen toestand, voorzien van scherpe patronen. Het Explosieven Opruimings Commando is ingeschakeld voor advies over de aangetroffen oefengranaat en de zware scherpe munitie.

De politie heeft de 25-jarige hoofdbewoner aangehouden. Over de herkomst van de wapens is nog niets bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zutphen. Zijn partner en twee kinderen hebben elders onderdak gevonden.