DEN HAAG - De politie heeft woensdagavond twee mannen uit Zoetermeer van negentien en twintig jaar aangehouden in verband met een fatale overval op een tankstation. Justitie verdenkt de mannen ervan dat zij maandagavond de benzinepomp aan het Abdissenbos overvielen en de 52-jarige caissière doodschoten. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag.

Een arrestatieteam haalde de twee woensdagavond uit verschillende woningen in Zoetermeer, meldde het OM. Het team heeft daarna nog enkele woningen doorzocht. De verdachten wonen in de omgeving van de benzinepomp.

De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of justitie de mannen langer mag vasthouden. De overvallers drongen maandag rond 20.30 uur het tankstation binnen. Zij schoten de medewerkster, een Zoetermeerse vrouw, met één schot dood. Het is niet duidelijk hoe groot de buit is die de daders hebben meegenomen. Twee andere medewerkster bleven ongedeerd.

Dinsdagochtend, nog geen tien uur na de dodelijke schietpartij, werd elders in Zoetermeer een vermoorde man gevonden. Het stoffelijk overschot lag langs een fietspad. Volgens justitie bestaat geen verband tussen deze zaak en de dodelijke schietpartij. Het OM weet wie het slachtoffer is, maar maakt de identiteit vooralsnog niet bekend, aldus een woordvoerder.