WASHINGTON - De ouders van de baby Eve, die volgens een sekte de eerste gekloonde mens is, staan geen DNA-onderzoek toe om dat te bewijzen. Dat heeft de Raelian-sekte dinsdag via zijn Amerikaanse kloneringsbedrijf Clonaid bekendgemaakt.

De ouders van Eve zien af van hun eerdere voornemen een onafhankelijk expert onderzoek te laten verrichten. Ze staan de DNA-test alleen toe als ze de absolute garantie hebben dat de baby hun niet wordt afgenomen, liet Clonaid in een verklaring weten.

Het mensenkloneringsbedrijf Clonaid, dat zijn kantoor heeft in Las Vegas, is opgericht door de Raelian-sekte. Die gelooft dat de mens is ontstaan door het klonen van buitenaardse wezens die 25.000 jaar geleden op aarde zijn geland.

Directrice Brigitte Boisselier van Clonaid zei eind vorig jaar op een persconferentie dat op tweede kerstdag 's werelds eerste gekloonde baby was geboren. Zaterdag zei ze dat een tweede kloonbaby was geboren in Nederland. Voor geen van beide baby's is er enig bewijs dat het om gekloonde mensen gaat.