PARIJS/KLAGENFURT - Duizenden automobilisten zitten nog altijd vast als gevolg van de zware sneeuwval in Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden. Alleen al op de Franse A6 moesten 6000 mensen de nacht doorbrengen in de auto, in sporthallen, scholen en bij welwillende bewoners langs de route.

De situatie lijkt vooralsnog niet beter te worden. Voor woensdag voorspelt de Franse meteorologische dienst meer sneeuwval.

Zeker 100.000 Franse huishoudens hebben geen stroom. In Oostenrijk zitten minstens 12.000 huizen in het donker. Bomen die de sneeuwlast niet langer konden dragen zijn omgevallen en hebben daarbij elektriciteitskabels vernield. \

In sommige delen van Oostenrijk viel in 24 uur tijd een meter sneeuw. Honderden vrachtwagenchauffeurs kwamen vast te zitten.

Sneeuwval leidde dinsdag ook in het zuiden van Duitsland tot een verkeerschaos. Met name het zuidwesten had het verkeer veel hinder van gladheid. Lange files ontstonden en er is nog geen zicht op een snelle verbetering. Woensdag blijft het in ieder geval een deel van de dag flink sneeuwen, voorspellen Duitse meteorologen.