ZWOLLE - Door een ontploffing in een vrachtwagen in Zwolle zijn in de nacht van maandag op dinsdag tussen de tien en vijftien woningen beschadigd geraakt. De chauffeur van de wagen raakte licht gewond.

De ontploffing in de laadruimte van een vrachtwagen aan de Wayerkamp deed zich rond 02.30 uur voor. Dit gebeurde kort nadat de chauffeur de deuren van de laadruimte, die vol stond met bloemen, opende.

Het dak is van de wagen afgeslingerd. Volgens de politie zijn zeker tien tot vijftien woningen door de explosie beschadigd geraakt. Vooral ramen sneuvelden. Uit onderzoek is gebleken dat aan de huizen geen constructieschade is ontstaan. De bewoners hoeven hun woningen niet te verlaten.

Kachel

Volgens de politie is de ontploffing zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een kachel in de laadruimte. Vermoedelijk is hieruit gas gelekt en is een gaswolk ontstaan die ontplofte nadat de chauffeur de laadruimte opende. De 58-jarige man uit Zwolle is volgens een politiewoordvoerder lichtgewond geraakt.

Kort na 04.30 uur was de brandweer nog bezig met het opruimen van rommel, maar de rust was al teruggekeerd aan de Wayerstraat. Behalve de chauffeur is niemand gewond geraakt. Volgens de politie is dat "gelet op de omstandigheden een meevaller", aldus een woordvoerder.