HAARLEM - De politie heeft vrijdagmiddag in de Industriehaven in Haarlem het stoffelijk overschot gevonden van de 19-jarige Daen Hopman uit Bennebroek. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Het lichaam werd rond 13.40 uur ontdekt ter hoogte van de Ir. Lelykade.

Hoe hij te water raakte is onbekend, de politie onderzoekt de exacte doodsoorzaak.

Hopman werd sinds nieuwjaarsdag vermist na een feest in evenementenhal De Lichtfabriek in Haarlem. Direct werd een grootscheepse zoektocht op touw gezet. De politie zette daarbij tientallen rechercheurs, helikopters en speurhonden in.

Ook de reddingsbrigade en vrienden van het slachtoffer hielpen met zoeken. Daarbij werden ook geregeld de oude haven en de Waarderpolder doorzocht.

Schoen

Vorige week troffen agenten tijdens een van de zoektochten in de haven een schoen aan, die vermoedelijk van de 19-jarige jongen was. "Dat was de reden om de zoektocht op die locatie verder te intensiveren", aldus de woordvoerder.

Donderdag begon de politie Kennemerland een nieuw onderzoek in de haven, samen met duikers van de Koninklijke Marine. Vrijdag werd die zoektocht voortgezet, met de ontdekking van het stoffelijk overschot als resultaat.

De afgelopen week breidde de zoektocht naar Hopman zich uit naar het vriendennetwerk hyves.nl op internet. Vrienden namen zijn persoonlijke pagina op de site over in de hoop dat daar bruikbare tips zouden binnenkomen.