ALKMAAR - Özgür O. ontkent elke betrokkenheid bij de moord op Marion en Romy van Buuren op 8 juni 1997. De 25-jarige Alkmaarder stond maandag pro forma terecht voor de rechtbank in zijn woonplaats. Justitie beschuldigt hem van moord in vereniging.

"Ik wil de officier van justitie bedanken voor het interessante verhaal en ik wil iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen", zei O. tijdens de zitting. "Voor de rest heb ik er niets mee te maken."

Özgür O. is de jongere broer van de vermoedelijke hoofddader Okan O. Okan had destijds een verhouding met Marion, Romy was zijn dochter. Okan overleed in mei 1998 in het gevangenishospitaal in Scheveningen.

Marion van Buuren en haar dochtertje Romy werden begin augustus op aanwijzing van Özgür gevonden in de duinen tussen Bergen en Egmond. Daar lagen zij sinds hun vermissing, 8 juni 1997, begraven. Özgür verklaarde in juli tegenover de ouders van Marion en tegenover de politie dat hij jaren geleden door zijn oudere broer in vertrouwen was genomen, maar dat hij niet langer met het geheim kon leven.

Doordat Özgür verschillende verklaringen aflegde, veranderde hij van getuige in verdachte. Na een vakantie in zijn geboorteland Turkije werd hij in september gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moorden.

"Ik heb iets goeds gedaan, maar heb stank voor dank gekregen", aldus de verdachte.