Dochter gedeputeerde verzon aanval

NIJMEGEN - Het 17-jarige Nijmeegse meisje, dat bij de politie vertelde dat zij vorige week maandag op de stoep van haar ouderlijke woning overmeesterd was door een man met een bivakmuts, heeft dat incident verzonnen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Het meisje werd maandagavond op korte afstand van haar huis in een nachtpon op straat gevonden door buren. Haar mond was afgeplakt, maar ze had wel een mobieltje bij zich. Toen de buren haar aantroffen, leek de 17-jarige scholiere buiten bewustzijn, maar voordat de gealarmeerde ambulance arriveerde, was zij weer bij kennis.

De vader van het meisje, Gelders provinciebestuurder Theo Peters, zei donderdagmorgen "zowel opgelucht als boos" te zijn.

Hij is vooral ook reuze geschrokken van de gebeurtenis. "Ik ken mijn dochter als een spontane, opgewekte griet, die nooit eerder voor problemen heeft gezorgd", aldus de gedeputeerde in een korte verklaring.

Ongedeerd

Uit onderzoek bleek dat zij ongedeerd was. Uit de woning was niets gestolen. Het meisje verklaarde dat de man haar had aangevallen en dat zij zich daarna niets meer kon herinneren. De politie zette een team van zestien rechercheurs op de zaak.

Ontvoering

Wegens de functie van Theo Peters werd rekening gehouden met een poging tot ontvoering, maar al vrij snel bleek dat onderdelen van de verklaring van het meisje niet konden kloppen. De Nijmeegse heeft volgens de politie nu zelf toegegeven dat haar oorspronkelijke verklaring niet waar is.

Over het motief van het meisje of de achtergronden daarvan is volgens de politie nog niets te zeggen. Enkele rechercheurs gaan om die reden nog verder met de zaak.

Tip de redactie