Terreurwaarschuwing in Rusland (video)

MOSKOU - De Russische autoriteiten hebben woensdag gewaarschuwd voor een mogelijke terroristische aanslag in Rusland. Het gaat om het eerste officiële terreuralarm dat is afgekondigd na informatie uit het buitenland.

Bekijk video

In het hele land zijn de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd nadat de Russische veiligheidsdienst FSB door een niet nader genoemde buitenlandse inlichtingendienst was gewaarschuwd voor een aanslag. Dat meldde het Russische persbureau Interfax.

Snuffelhonden

Minister van Defensie Sergei Ivanov zei dat hij extra maatregelen heeft getroffen voor de bescherming van belangrijke civiele en militaire faciliteiten. In de hoofdstad Moskou doorzoeken politiemensen met snuffelhonden de ondergrondse, belangrijke treinstations en de drie luchthavens rond de stad.

Passagiers worden onderworpen aan een 100-procentscontrole. Ook de bewaking van energiecentrales en oliepijpleidingen is opgevoerd.

Doelwit

Rusland is in het recente verleden geregeld het doelwit geweest van aanslagen vanwege de oorlog in Tsjetsjenië. In 2002 gijzelden Tsjetsjeense terroristen de bezoekers van een theater in Moskou.

Bij de bevrijdingsactie kwamen 129 mensen om het leven. Twee jaar later kwamen ruim driehonderd mensen om het leven bij een gijzeling in een school in de Russische deelrepubliek Noord-Ossetië.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie