'Verdachten Wapenveld zijn slechts getuigen'

WAPENVELD - De twee autobestuurders die zijn aangehouden na het dodelijk verkeersongeval bij Wapenveld zijn slechts getuigen, geen verdachten. "Er is geen enkel belastend materiaal gevonden", zei advocaat Kees Kok dinsdag.

Kok vertegenwoordigt Peter K. (19) en Carlo W. (20). De mannen werden zondagavond in vrijheid gesteld omdat de officier van justitie onvoldoende bewijs tegen ze had.

Geruchten

"Zolang justitie deze jongens als verdachten blijft aanmerken, blijft de geruchtenstroom rond dit ongeval bestaan. Er zijn inderdaad problemen geweest tussen mijn cliënten en de verongelukte jongens, maar dat zegt niets over een verkeersfout die ze al dan niet gemaakt hebben."

Bij het ongeluk kwamen twee broers van 18 en 21 jaar en een 22-jarige man om het leven. Een vierde vierde slachtoffer, een 19-jarige vrouw, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

K. en W. vertrokken vrijdagavond elk in een auto vanaf jongerencentrum Odyssee in Wapenveld in de richting van Heerde.

Helderheid

"Ze reden normaal weg, reden niet te hard. Peter werd ingehaald door de latere slachtoffers en zag dat deze auto een verkeerde inhaalmanoeuvre maakte", aldus advocaat Kok.

Carlo heeft in zijn achteruitkijkspiegel de auto zien verongelukken. De politie moet nu zeer snel helderheid geven, aldus Kok. "Het is nu een en al gerucht, meer niet."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie