Bloedbad op universiteit in Bagdad

BAGHDAD - Bij een bomaanslag op een universiteit in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn dinsdag zeker 65 doden en 138 gewonden gevallen.

Volgens verschillende politiefunctionarissen kwamen twee minibusjes tot ontploffing die voor de universiteit Al-Mustansiriya in het centrum van Bagdad klaar stonden om studenten aan het eind van de dag naar huis te brengen.

Een andere politiefunctionaris zei echter dat het ging om een zelfmoordaanslag met een autobom.

Voertuigen in de buurt, waaronder bussen die studenten naar huis zouden vervoeren, werden door de explosies vernield en ramen van huizen in de omgeving werden uit hun sponningen geblazen.

Markt

Zo'n 45 minuten later openden niet ver daar vandaan gewapende mannen vanuit een langsrijdend busje en vanaf twee motoren het vuur op bezoekers van een markt in een overwegend sjiitische buurt in het oosten van de hoofdstad. Daarbij kwamen zeker elf mensen om het leven en raakten er vijf gewond.

Bomauto

Eerder dinsdag vielen bij een dubbele bomaanslag op een drukke markt in het centrum van de stad zeker vijftien doden en 74 gewonden. Onder de doden zijn drie politieagenten.

Eén aanslag werd gepleegd met een bom die op een op de markt geparkeerde motorfiets was bevestigd. Vervolgens reed een zelfmoordterrorist met zijn bomauto in op de menigte die naar de ravage van de eerste aanslag stond te kijken.

Patrouille

Bij een bermbomaanslag op een patrouille van de Iraakse politie in een sjiitische wijk van Bagdad vielen dinsdag vier doden en tien gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers is één burger, onder de gewonden zijn zeven burgers.

In Mosul, 360 kilometer ten noordwesten van Bagdad, werden twee mensen vanuit een passerende auto doodgeschoten. Een van de slachtoffers was lid van een commissie ter bestrijding van corruptie, meldde de politie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie