AMSTERDAM - De 12-jarige Suzanne Wisman uit het Drentse Tweede Exloërmond is in december twee keer verkracht voordat zij werd doodgereden. Dat heeft de 45-jarige verdachte van de moord op het meisje tegenover het Openbaar Ministerie (OM) verklaard.

Bekijk video

De man wordt verdacht van moord, verkrachting en ontvoering. Dat meldt het OM dinsdag.

De man heeft verklaard dat hij het slachtoffer heeft meegenomen in zijn camper en haar daarin heeft verkracht. Vervolgens heeft hij dat buiten de camper nogmaals gedaan en haar mee teruggenomen in de camper.

Toen zij uit de camper wist te ontsnappen, besloot de man haar naar eigen zeggen te doden. Hij heeft haar twee keer aangereden. Het meisje bezweek aan de verwondingen als gevolg van die aanrijdingen.

Sporen

De verklaringen van de verdachte over de verkrachtingen stroken niet met de bevindingen van de forensisch onderzoekers. Die hebben op het lichaam van het meisje geen sporen van seksueel misbruik gevonden.

Wel werd op de plaats van het misdrijf een bh gevonden, waarvan bekend is dat het meisje die droeg.

Suzanne Wisman werd op 12 december dood gevonden op de Valtherdijk in het Drentse Valthermond. Haar fiets werd enkele kilometers verderop aangetroffen. Getuigen gaven aan dat rond het vermoedelijke tijdstip van haar dood een camper is gezien.

De verdachte uit Nieuw-Buinen werd drie dagen na haar vondst opgepakt. Vorige week bekende hij dat hij de dood van het meisje op zijn geweten heeft.