GAZA-STAD - Israëlische helikopters hebben zondagavond zeker drie raketten afgevuurd op doelen in Gaza-stad. Dit is van ooggetuigen vernomen en geconstateerd door een verslaggever van het Franse persbureau AFP.

Het is nog onduidelijk welke schade de Israëlische aanval precies heeft aangericht. Palestijnse veiligheidsbronnen melden dat de bommen gericht waren op twee werkplaatsen waar metaal wordt bewerkt. Volgens Israël worden daar mortiergranaten vervaardigd. De electriciteit in de stad viel direct na de aanval uit.

Over slachtoffers in Gaza-stad was zondagavond nog niets bekend. Israëlische helikopters voerden ook een aanval uit op het gebied rond het vluchtelingenkamp Rafah, in het zuiden van de Gaza-strook. Een leger-eenheid blies het huis op van een lid van de terroristische organisatie Islamitische Jihad. Helikopters boden de eenheid dekking door middel van bombardementen. Daarbij raakten zeven Palestijnen gewond.

Het leger heeft nog niets bekendgemaakt over de aanvallen in de Gaza-strook, die waarschijnlijk een reactie zijn op de dubbele zelfmoordaanslag in de stad Tel Aviv. Bij de aanslag van zondag vielen zeker 23 doden.