Politie hoort bezoekers jeugdhonk Wapenveld

WAPENVELD - De politie hoort de komende dagen bezoekers van jeugdcentrum Odyssee in Wapenveld over het verkeersongeval waarbij vrijdag drie jongeren omkwamen. Getuigen hebben zich nog amper gemeld, aldus de politie dinsdag.

"We willen vooral helder krijgen wat zich voor het ongeval op het terrein van Odyssee heeft afgespeeld. Dat staat centraal in het onderzoek", aldus de woordvoerder van de politie.

Twee rivaliserende vriendengroepjes troffen elkaar daar. Daarna vertrokken de groepjes per auto naar Heerde. Onderweg gebeurde het ongeval.

Sporen

De politie hield twee mannen van 19 en 20 jaar aan, die in hun eigen auto voor de verongelukte auto uitreden. De arrestatie vond plaats op basis van sporen op het wegdek die niet te verklaren waren. "Ook wisten agenten ter plaatse dat beide groepjes in onmin met elkaar leefden. In combinatie met de ernst van de situatie zijn de twee aangehouden."

Daglicht

Rechercheurs hebben maandag nog foto's gemaakt van de sporen op de weg. "Het grootste deel van het sporenonderzoek vond vrijdag al plaats. Maandag zijn bij daglicht nog extra foto's geschoten."

Twintig rechercheurs werken aan de zaak. "Het rechercheteam is op volle kracht. We verwachten nog wel enkele dagen bezig te zijn voor het onderzoek is afgerond."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie