Vader Maasmeisje blijft ontkennen

ROTTERDAM - De verdachte van de moord op het Maasmeisje Gessica, António G., zwijgt op aanraden van zijn advocaat tegen politie en justitie. De verdachte ontkent van begin af aan zijn dochter te hebben gedood. De rechtbank in Rotterdam besliste dinsdag dat hij langer moet blijven vastzitten.

Raadsman Casper Jongsma heeft G. geadviseerd te zwijgen omdat het Openbaar Ministerie in zijn opvatting naar de verdediging niet open genoeg is.

Hij is bang dat zijn cliënt 'hangt' als er ook maar één ding niet overeenstemt met het dossier. "Ik wil een tweede Schiedammer Parkmoord voorkomen." Het stelt hem niet gerust dat hij niet weet wat hij kan verwachten en wat justitie weet.

Informatie

Als het OM meer openheid verschaft, kan het zijn dat de verdachte ook meer informatie loslaat. Uiteindelijk zal hij op de zitting, wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, een verklaring afleggen, verwacht de advocaat.

Verdenking

Justitie verdenkt G. ervan dat hij zijn 12-jarige dochter in juni 2006 heeft vermoord en dat hij haar lichaam in stukken in de rivier de Nieuwe Maas heeft gegooid om haar dood te verbergen.

Lichaamsdelen van het meisje werden op verschillende plekken in tassen en een trolley teruggevonden.

Onduidelijkheden

Lange tijd was onduidelijk van wie de lichaamsdelen waren. Van het hoofd liet het OM een reconstructie maken. Verscheidene mensen herkenden daarna de Rotterdamse Gessica in het Maasmeisje, zoals politie en justitie haar hadden genoemd.

Volgens de raadsman blijkt uit niets in zijn dossier dat G. zijn dochter om het leven heeft gebracht. Het dossier vindt hij veel te summier. "Ik tast redelijk in het donker", zei hij.

Jongsma vroeg het OM daarom dinsdag tijdens de pro-formazitting in Rotterdam om meer stukken, zoals het sectierapport. De rechtbank besliste echter dat hij in het belang van het onderzoek deze gegevens nog niet krijgt.

G. was niet aanwezig op de zitting. De rechtbank gelastte dat hij langer moet blijven vastzitten. De verdachte moet voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Volgens zijn advocaat is de boomlange Rotterdammer psychisch in orde. "Hij is een normale man."

Ik kan nergens uit opmaken dat hij een slechte vader was." Jongsma raadt G. aan ook in het PBC te zwijgen.

De zaak is voor drie maanden aangehouden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie