WAPENVELD - De twee autobestuurders die werden aangehouden na een dodelijk ongeval vrijdagavond in Wapenveld, op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij dat ongeval, zijn zondagavond in vrijheid gesteld. De officier van justitie heeft onvoldoende bewijs om de twee mannen uit Heerde langer vast te houden, meldde de politie.

De twee mannen (19 en 20) blijven wel verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Het politieonderzoek concentreert zich vooral op gebeurtenissen op het traject tussen het jeugdhonk Odysee en de plaats van het ongeval.

De verdachten en slachtoffers, die allen vrijdag Odysee hadden bezocht, lagen in december met elkaar overhoop. De vader van een van de verdachten is enkele weken geleden aangereden door een van de mannen die door het ongeluk van vrijdag overleed, verklaarde de politie zondag.

Slachtoffers

De auto met vier inzittenden raakte vrijdag in Wapenveld van de weg, botste tegen een boom en vloog in brand. De drie mannelijke inzittenden overleden ter plekke. Een 19-jarige vrouw die ook in de auto zat, raakte ernstig gewond. Het ongeluk is mogelijk het gevolg van een achtervolging of van hinderen, verklaarde de politie eerder.

De auto waarin de vier slachtoffers zaten, had kort voor het ongeluk de auto's van de verdachten ingehaald. De politie onderzoekt of er daarvoor ook inhaalacties hebben plaatsgevonden.

De politie denkt vooralsnog dat het incident van enkele weken geleden niets te maken heeft met het voorval van vrijdag. "Wij onderzoeken nu alleen het ongeluk wat vrijdag heeft plaatsgevonden. Het onderzoek naar het incident in december is wat ons betreft afgerond", aldus een woordvoerder.