UTRECHT - Een medewerker van de Spoorwegpolitie is zondag naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij was gebeten door de man die hij wilde arresteren. Dat meldde de politie.

De 38-jarige man uit Leeuwarden reisde zonder geldig vervoersbewijs en had de conducteur bedreigd. Daarop riep de conducteur de assistentie in van de Spoorwegpolitie, die in Utrecht te hulp schoot. De 38-jarige man was echter niet voor rede vatbaar en ging volledig door het lint. De medewerkers van de Spoorwegpolitie gingen daarom tot aanhouding over.

De man verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Hij beet één agent in zijn hand en bedreigde hem en zijn collega met de dood. De arrestant en de gebeten agent zijn overgebracht naar het ziekenhuis om vast te stellen of er geen ernstige ziektes zijn overgedragen.

De arrestant weigerde hier medewerking te verlenen aan een bloedonderzoek. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) spant daarom maandag een kort geding tegen hem aan. Ook is er een proces-verbaal tegen de Leeuwarder opgemaakt voor de doodsbedreigingen die hij heeft geuit.