AMSTERDAM - Bij een schietpartij in een sociëteit aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam Oud-West is zondagochtend een man om het leven gekomen. Dit heeft de politie gemeld. De identiteit van de man is nog onbekend.

Volgens de politie kwamen even voor 07.30 uur een aantal gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen de sociëteit binnen.

Zij bedreigden de aanwezigen en eisten geld. Tijdens de overval ontstond vermoedelijk een worsteling waarbij door één van de overvallers meerdere keren is geschoten.

Het slachtoffer werd daarbij dodelijk getroffen en overleed ter plekke.

Op het adres waar de schietpartij plaatsvond, zit de Sociëteit Reyes, waar regelmatig pokertoernooien worden gehouden. Reyes wordt ook wel een denksportvereniging genoemd. Zo kan er worden geschaakt en gedamd. Of er op het moment van de overval een pokertoernooi plaatsvond, is nog niet duidelijk.

Reyes heeft oud-Ajacied Winston Bogarde in het bestuur, zo meldt AT5 zondag. De Amsterdamse zender baseert dat op gegevens van de Kamer van Koophandel. Bij Reyes gaat het vaak om grof geld. Spelers zouden minimaal 1000 euro moeten inleggen, aldus AT5.