AMSTERDAM - Een 44-jarige man heeft vrijdagmiddag twee medewerkers van Bureau Jeugdzorg (BJZ) in Amsterdam bedreigd, omdat onlangs een van zijn kinderen uit huis was geplaatst. Dat liet Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam weten.

De man heeft al eerder jeugdzorgmedewerkers bedreigd en een van hen met een mes aangevallen, aldus jeugdzorg Amsterdam.

Motorkap

De man was zo boos dat hij vrijdagmiddag op de A10 zijn eigen auto verliet om op de motorkap van de auto te springen waarin de medewerkers van BJZ zaten. Hij reed zo zeker 5 kilometer lang mee. De politie heeft de man aangehouden.

Inmiddels heeft BJAA ook de andere twee kinderen van de man uit huis geplaatst, "als gevolg van de escalatie van de situatie door het incident van vanmiddag en gezien de problematiek van zowel de vader als de moeder'', aldus het bureau.

Bedreigingen

De vader had de medewerkers eerder in de week al schriftelijk en mondeling bedreigd. Desondanks zou vrijdag op het politiebureau een gesprek plaatsvinden tussen hem en de jeugdzorgmedewerkers.

Onderweg daarnaartoe zag de man de mensen van BJAA in hun auto, sneed ze met zijn eigen auto en sprong op de motorkap.

Confrontatie

BJAA: "Om een fysieke confrontatie met de vader te vermijden zijn zij vervolgens gaan rondrijden. Ze durfden niet te stoppen omdat zij ervan uitgingen dat de man hen dan gewapend zou aanvallen''. Bureau Jeugdzorg overlegt momenteel met het Openbaar Ministerie over strengere maatregelen tegen agressievelingen.

"Die moeten ertoe leiden dat niet alleen gewelddadig gedrag, maar ook bedreigingen jegens de medewerkers van Bureau Jeugdzorg tijdig aangepakt en zwaarder bestraft kunnen worden''.