WASHINGTON/RIJSWIJK - Een stel Nederlandse lesbiennes zou vrijdagavond een gekloonde baby hebben gekregen. Het is een meisje. Dit heeft de voorzitster van Clonaid, Brigitte Boisselier, zaterdag tegen het Franse persbureau AFP gezegd.

Boisselier is lid van de Amerikaanse Raelian-sekte die eind december voor het eerst claimde dat een gekloonde baby was geboren. Het kind van de twee Nederlandse lesbiennes zou dus de tweede menselijke kloon zijn. De eerste Nederlandse kloon zou tevens de eerste menselijke kloon zijn die langs natuurlijke weg wordt geboren. Bij de eerste kloon was er nog sprake van een keizersnede. De Nederlandse kloon zou 2,7 kilo wegen en om 22.00 uur zijn geboren. In welk land dat gebeurde, wil Boisselier niet zeggen om de privacy van de ouders te beschermen.

Bewijs

Boisselier, de wetenschappelijk leider van de Raeliaanse Beweging, kondigde bij de bekendmaking van de geboorte van de eerste kloon aan dat bewijs zou worden geleverd door de vergelijking van de DNA-profielen van moeder en kind. Dit is tot nu toe niet gebeurd. Deskundigen twijfelen aan de juistheid van de bewering.

De Raeliaanse Beweging, die zegt 55.000 leden te hebben in 85 landen, stelt dat buitenaardse wezens de mens hebben gecreëerd door zichzelf te klonen, ongeveer 25.000 jaar geleden.