MAASTRICHT - De 36-jarige verdachte van de moord op Nicky Verstappen blijft vastzitten. De rechter-commissaris in Maastricht heeft vrijdag zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gezegd.

De rechter-commissaris heeft ook een onderzoek gelast door het Pieter Baan Centrum naar de geestelijke gesteldheid van de verdachte. Hij blijft in beperking zitten. Dat betekent dat hij behalve met zijn advocaat geen contact met de buitenwereld mag hebben.

Justitie heeft naar eigen zeggen de afgelopen dagen nieuwe tips binnen gekregen in deze zaak. Welke dat zijn wilde persofficier van justitie Anneke Rogier niet zeggen.

Speciale cel

De verdachte is volgens zijn advocaat Lou Bouts inmiddels overgebracht naar een speciale cel in een huis van bewaring ergens in Nederland, niet in Limburg. Een psychiater zou vrijdag nog onderzoeken of de man 'detentie-geschikt' is. Bouts betwijfelt dat.

"Niemand kan een touw vastknopen aan wat die man vertelt", zei Bouts. "Hij is duidelijk psychisch gestoord. Overigens blijft hij volhouden niets met de zaak-Verstappen te maken te hebben."