HILVERSUM - Ruud Bullens, de kinderpsycholoog die in opspraak raakte tijdens de Schiedammer parkmoord in 2000, erkent fouten te hebben gemaakt. Volgens de psycholoog zijn deze fouten echter van dien aard dat eerherstel op zijn plaats is.

Ook eist hij dat Justitie hem nieuwe opdrachten geeft. Bullens zegt dit vrijdagochtend in het programma De Ochtenden op Radio 1. De VPRO liet dit donderdag weten.

Tijdens de parkmoord werd Bullens door de politie als gedragskundige ingehuurd om gedurende de politieverhoren over het welzijn van Maikel te waken. Maikel had het drama, waarbij zijn vriendinnetje was vermoord, overleefd door zich dood te houden.

De psycholoog is onder andere verweten niet te hebben ingegrepen tijdens de verhoren die er hard aan toe gingen. Volgens Bullens mocht hij niet ingrijpen omdat hij daarmee het verhoor verstoord zou hebben.

Het college van toezicht van de Beroepsvereniging van Pedagogen heeft hem eind vorig jaar daarin gelijk gegeven. Bullens vecht sindsdien voor rehabilitatie waarbij hij zich richt op het Ministerie van Justitie.

Donner

Minister Donner stelde vorig jaar dat Bullens "alleen nog met grote terughoudendheid ingeschakeld" zou moeten worden en dat "er wordt ontraden van zijn diensten gebruik te maken".

Bullens heeft het effect daarvan gemerkt: "Ik ben bezig met het ministerie van Justitie om te kijken hoe dit hersteld kan gaan worden. Er moet op z'n minst een bericht komen vanuit Justitie dat het Openbaar Ministerie weer opdrachten bij mij moet kunen deponeren. Het punt is namelijk dat ik veroordeeld ben zonder dat er een proces heeft plaatsgevonden, aldus Bullens tijdens het radio-programma.