ROTTERDAM - Een politieman heeft vrijdagmiddag in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet een dader van een steekpartij doodgeschoten. De 35-jarige Schiedammer liep op de agent af met een mes. Deze voelde zich zo bedreigd dat hij schoot, meldde de politie vrijdag.

De man had voorafgaand aan het incident bij familie in de deelgemeente een ruit van hun woning ingeslagen. Hij veroorzaakte vervolgens een aanrijding met een auto en ramde een muur van een flatgebouw.

Brommer

De Schiedammer ging er vandoor en probeerde een brommer te stelen. De 62-jarige eigenaresse uit Hoogvliet weigerde haar voertuig af te geven, werd door de man van haar brommer gesleurd en neergestoken. Zij werd zwaargewond naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Haar toestand is volgens de politie stabiel.

Sigaretten

De 35-jarige dader vluchtte opnieuw weg. Bij een tankstation hield hij een 46-jarige werknemer een mes op zijn keel voor een pakje sigaretten. In de Saffraanstraat kwam hij twee agenten tegen, die hij bedreigde. Hierna had de schietpartij plaats. De Schiedammer overleed ter plaatse.