MARGRATEN - De 36-jarige verdachte Eric A. van de moord op Nicky Verstappen ontkent iets met die moord of ontvoering van het toen 11-jarige jongetje te maken te hebben. Dat liet zijn advocaat, Lou Bouts, woensdag weten.

Eerder woensdag liet de Maastrichtse persofficier van justitie Anneke Rogier weten, dat de verdachte een uitgebreide verklaring had afgelegd. Over de inhoud daarvan doet justitie geen mededelingen. Maar Bouts zei woensdagmiddag dat zijn cliënt "in alle toonaarden ontkent".

Bouts mag inhoudelijk niets over de zaak vertellen omdat aan de verdachte beperkingen zijn opgelegd. Die mag behalve met zijn advocaat en de reclassering met niemand spreken.

Zelfmoord

Bouts zei woensdagmiddag dat zijn cliënt dinsdagmiddag een poging heeft gedaan zich van het leven te beroven. Dat zegt hij te hebben gehoord van een politieman uit Heerlen. Die zou de advocaat dat ongevraagd hebben laten weten. De verdachte zit in een politiecel in Heerlen.

Koud

Justitie wil zover niet gaan. Bewakers troffen de man dinsdagmiddag met een kledingstuk om zijn nek in diens cel aan, liet Rogier weten. "Daarbij kun je een heleboel gedachten hebben", zei ze. "Je zou kunnen denken dat hij het koud had en graag iets om zijn hals droeg." Rogier denkt niet bij voorbaat aan een zelfmoordpoging.

De aanhouding van de man in zijn woning in Landgraaf dinsdagochtend verliep niet zonder slag of stoot. Bouts hoorde van de politie dat de man met een bijl zwaaide naar de binnengedrongen politiemensen. Die stelden de man met pepperspray buiten gevecht. Dat verklaart volgens de advocaat waarom de man dinsdag totaal over zijn toeren was, toen hij hem wilde spreken.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.