HAARLEM - De 27-jarige Tamara N. uit Spaarndam, één van de twee verdachten in de zogeheten snelkookpanmoord, is woensdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot acht jaar cel. Er was tegen haar tien jaar cel geëist.

Bekijk video

Volgens de rechtbank is N. niet medeplichting aan een tweede moord.

De rechtbank acht bewezen dat N. in november 1997 samen met de 51-jarige hoofdverdachte Mehmet Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord.

Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid.

De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt.

Echtgenote

Y. zou in 2002 ook zijn vrouw om het leven hebben gebracht. Het lijk zou in stukken zijn gesneden en de botten vermalen. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

Volgens het Openbaar Ministerie had N. aan deze moord meegeholpen, omdat zij de plaats van haar beste vriendin wilde innemen in het gezin. Zij heeft betrokkenheid bij de moord op haar hartsvriendin ontkend.

Toegegeven

N. heeft wel toegegeven dat ze aan de snelkookpanmoord heeft meegeholpen, maar volgens haar deed ze dat omdat ze doodsbang was voor de hoofdverdachte.

De strafzaak tegen hoofdverdachte Y. is vorige maand aangehouden, nadat hij het vertrouwen in zijn twee advocaten had opgezegd. De Haarlemmer, die al meer dan twee jaar in voorarrest zit, ontkent beide moorden te hebben gepleegd.