MARGRATEN - De dinsdag opgepakte verdachte van moord op Nicky Verstappen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. Dat zei advocaat Lou Bouts van de 36-jarige verdachte, Eric A., woensdag.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft A. dinsdagavond geprobeerd zelfmoord te plegen. Rechercheurs begonnen na zijn aanhouding met het verhoren van de verdachte, maar die raakte daarbij steeds verder in paniek.

"Toen ik 's middags arriveerde, was er geen zinnig woord meer met hem te wisselen", aldus Bouts in de krant. "Ik heb nog nooit zoiets gezien."

A. kon de zelfmoordpoging niet succesvol afronden, omdat agenten direct ingrepen. Hoe A. zich van het leven probeerde te beroven is niet bekend. De verdachte hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Emotioneel

Bouts probeert zijn cliënt woensdag opnieuw te spreken. Hij wil onder meer weten hoe het kan dat zijn cliënt emotioneel zo van de kaart was. Hij sluit niet uit dat dit te maken heeft met de houding van de politie jegens A.

A. zat tot dinsdagavond in een observatiecel van het politiebureau in Kerkrade, maar is volgens Bouts inmiddels overgebracht naar een cel in Heerlen.