STROE - De politie in Gelderland is op zoek naar een aantal potjes met daarin capsules Temodal, een middel dat gebruikt wordt voor chemotherapie bij kankerpatiënten. Het medicijn is uiterst gevaarlijk bij onoordeelkundig gebruik. Voor kinderen kan de inname van één tablet al dodelijk zijn, zei een politiewoordvoerder dinsdagavond.

De potjes pillen hadden in een doos moeten zitten, die dinsdagmiddag is gevonden vlakbij een parkeerplaats langs de snelweg A1 (Apeldoorn-Utrecht) ter hoogte van een wegrestaurant bij Stroe. Een voorbijganger trof daar de doos met potjes medicijnen aan en waarschuwde de politie. Omdat de doos langs een drukbereden snelweg is gevonden, heeft de politie landelijk alarm geslagen.

In de doos zaten ook onaangebroken bruine potjes met pillen. Op de potjes staat geen aanduiding van de inhoud. De capsules zijn wit met een rood randje. Hoe de doos bij het parkeerterrein terecht is gekomen, is onduidelijk volgens de politie.

De politie heeft doktersposten en ziekenhuizen in de wijde omgeving van de A1 gewaarschuwd voor mensen, die mogelijk ziek worden na het opeten van de Temodal. Wie een of meer vermiste potjes met medicijnen vindt, moet die inleveren bij de politie.