AMSTERDAM - De vier personen die verdacht worden van de moord op een 52-jarige Zwollenaar hebben bekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gemeld. Het gaat om een echtpaar uit Almelo en hun twee zoons van 18 en 16 jaar.

Het slachtoffer werd op 15 december door de brandweer zwaargewond uit een brandende auto gehaald die op een parkeerplaats langs de snelweg A1 bij het Overijsselse Holten stond. Enige tijd later overleed de man aan zijn verwondingen.

Internetcontact

De verdachten hebben volgens het OM een gedetailleerde verklaring afgelegd over wat er in hun woning in Almelo en later in Holten is gebeurd. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer die dag in de woning van de verdachten is geweest, naar aanleiding van eerder internetcontact. Hij is daar ernstig mishandeld en vervolgens bewusteloos geraakt. Na enkele uren is het slachtoffer in een auto gelegd, die later bij Holten werd gevonden.

Prostitutie

Het OM onderzoekt de rolverdeling tussen de vier verdachten, het motief van de moord en of prostitutie een rol heeft gespeeld. Uit de verklaringen trekt het OM de conclusie dat elk van de verdachten betrokken is geweest bij het overlijden van het slachtoffer.

De vier blijven dan ook langer in voorarrest, bepaalde de rechter-commissaris dinsdag. Van drie verdachten werd het arrest met negentig dagen verlengd, bij de vierde verdachte met dertig dagen.