ISTANBUL - Een vliegtuig van de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air is oudejaarsdag aan een ramp ontsnapt. Een deur van het vrachtruim sprong open tijdens de vlucht waardoor de cabinedruk wegviel, meldde de Turkse krant Hürriyet dinsdag.

De piloten van het toestel wisten de MD88 veilig aan de grond te zetten. De vlucht was vertrokken van het vliegveld Atatürk International met bestemming Izmir. Twee stukken bagage gingen verloren. Een koffer kwam in de Zee van Marmara terecht, een viel op de landingsbaan.

Als de deur op een hoogte van meer dan 2000 meter open was gesprongen, had dat veel ernstiger gevolgen kunnen hebben, zeggen experts. In 1974 verongelukte een Turkse machine met 346 mensen aan boord doordat een laaddeur opensprong.

Landingsrechten

Onur Air is de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws gekomen wegens gebrekkige veiligheid. In 2005 verloor de maatschappij tijdelijke in verscheidene Europese landen, waaronder Nederland, de landingsrechten. Afgelopen zomer nog raakte een vliegtuig van de maatschappij beschadigd tijdens een landing op Rotterdam Airport.