AMSTERDAM - De 45-jarige Henk van D. zou hebben bekend de 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede Exloërmond om het leven te hebben gebracht, zo meldt het Dagblad van het Noorden dinsdag.

Advocaat Hans Klopstra van de 45-jarige verdachte uit Nieuw-Buinen wilde een eventuele bekentenis niet bevestigen. "Mijn cliënt zit in beperking en dat betekent voor mij dat ik niets over het onderzoek van het OM naar buiten mag brengen", vertelt Klopstra in het Dagblad van het Noorden.

OM

Het Openbaar Ministerie liet tegenover het Dagblad van het Noorden weten dat "de verdachte diverse verklaringen heeft afgelegd." Zijn verklaringen worden nader onderzocht. Het OM sluit niet uit dat het de komende dagen meer details bekend maakt over de precieze toedracht en het motief van het misdrijf.

De scholiere werd op 12 december vorig jaar 's avonds dood aangetroffen aan de Valtherdijk in Valthermond. Haar onbeschadigde fiets en tas lagen op de Dreef bij Musselkanaal. Die plek is een aantal kilometers verwijderd van de Valtherdijk.