NIJMEGEN - De 17-jarige dochter van de Gelderse gedeputeerde Theo Peters is maandagavond in haar ouderlijk huis in Nijmegen aangevallen door een nog onbekende man. De dader viel het meisje aan zodra zij op zijn aanbellen de voordeur opende. Daarna is ze met afgeplakte mond bewusteloos op straat achtergelaten.

Dat heeft de Gelderse bestuurder dinsdagmorgen via zijn woordvoerster laten weten. Peters is zeer aangeslagen en wil zelf geen commentaar geven.

De politie is maandagavond begonnen met een onderzoek, dat dinsdag verder gaat. Het meisje is lichamelijk ongedeerd gebleven, maar kan zich nog niet precies herinneren wat er is gebeurd.

Blaffen

Het meisje was op het moment van het aanbellen alleen thuis. Buren merkten dat er iets aan de hand was toen hun hond maar bleef blaffen. Toen zij buiten gingen kijken vonden zij de 17-jarige bewusteloos op de stoep voor de woning.

De buren hebben direct politie, ambulance en ouders gewaarschuwd. De politie heeft meteen met een speurhond de buurt afgezocht, maar geen spoor van de dader meer gevonden.

Tape

De dochter van Peters kan zich volgens de woordvoerster van de gedeputeerde niet meer herinneren hoe zij buiten kennis is geraakt. Ze heeft geen verwondingen, maar haar mond was dichtgeplakt met tape. Uit de woning is niets meegenomen.

De dader is mogelijk gestoord door het geblaf van de buurhond. Volgens een woordvoerster van de politie staat nog niet vast wat de bedoeling van de dader is geweest.

NEC

Theo Peters (49) is sinds 1999 bestuurder van de provincie Gelderland. De CDA'er beheert de portefeuille ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en cultuurhistorie. In zijn vrije tijd is hij onder meer algemeen voorzitter van de Nijmeegse voetbalclub NEC.

Volgens zijn woordvoerster is Peters nooit persoonlijk bedreigd. Hij kan dan ook geen persoonsgebonden reden bedenken voor het incident. Er was ook nooit reden om zijn woning extra te bewaken of te beveiligen. De politie houdt er ook rekening mee dat het meisje door toeval slachtoffer is geworden van de aanvaller.