PARIJS - Binnen enkele dagen wordt ergens in Europa een tweede gekloonde baby geboren. Dat heeft de Franse wetenschapster en voorzitster Brigitte Boisselier van de onderneming Clonaid donderdag voor de Franse televisiezender France 2 en de Britse omroep BBC gezegd.

Clonaid bevordert het klonen van mensen en is verbonden met de Amerikaanse Raelian-sekte. Aanhangers van deze groepering stellen dat de eerste mensen uit buitenaardse wezens zijn gekloond. Op 27 december maakte Boisselier bekend dat de eerste gekloonde mens ter wereld was geboren. Het zou gaan om het meisje Eve. Zij is volgens Clonaid gekloond uit een 31-jarige vrouw.

Boisselier gaf donderdag voor de BBC en France 2 toe dat de resultaten van DNA-testen, die als bewijs voor het klonen van een baby moeten dienen, nog niet zijn uitgevoerd. Ze stelde dat de ouders van Eve de boot afhouden, omdat ze hun identiteit niet wilen prijsgeven.

De onbekende ouders van Eve en vertegenwoordigers van Clonaid en de Raelian-sekte moeten op 22 januari voor de rechter in Florida verschijnen. Procureur Siegel van de rechtbank in Miami zei vrijdag dat als daadwerkelijk sprake is van een gekloond kind, Eve wellicht serieuze genetische problemen heeft. Hij stelde dat in dat geval sprake is van misbruik van de baby en dat deze dan onder voogdij dient te worden geplaatst.