UTRECHT - De 19-jarige Charrity D. en de even oude Sidney B., die worden beschuldigd van moord op een 17-jarige jongen in Amersfoort in maart, worden samen onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald tijdens een pro-formazitting.

Sidney B. heeft bekend dat hij de dodelijke schoten heeft gelost op het 17-jarige slachtoffer. Volgens gedragsdeskundigen zat B. verstrikt in het web van zijn vriendin Charrity.

De rechtbank hield de zaak eerder aan om te laten uitzoeken hoe Charrity, van wie ook DNA op het wapen is gevonden, Sidney zou hebben beïnvloed. Een psychiater verklaarde maandag dat zoiets alleen duidelijk kon worden door observatie in de kliniek van Justitie.

Relatie

Sidney en Charrity zullen volgens hun advocaten niet meewerken aan dat onderzoek. De raadslieden betoogden dat het bovendien onmogelijk was om een jaar na de schietpartij de relatie te onderzoeken tussen twee mensen die elkaar al die tijd niet hebben gezien. De rechtbank wees die argumenten af.