AMSTERDAM - De twee mannen die bij de overval op budgethotel The Quentin in Amsterdam afgelopen maandag zijn gedood, waren geen gasten. Volgens de politie gaat het om twee Amsterdammers van respectievelijk 33 en 38 jaar. Beiden hadden de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Uit niets is gebleken dat de twee slachtoffers de nacht in het hotel aan de Leidsekade hebben doorgebracht. Waarom ze wel in het hotel waren, weet de politie nog niet. Er waren minstens twee overvallers. Een van hen, een gemaskerde man, bedreigde de nachtreceptionist rond zes uur in de ochtend met een mes en bond hem vast.

Toen de receptionist zich had bevrijd, trof hij in de lobby twee zwaargewonde mannen aan. Een overleed ter plekke, de ander de volgende dag. Beiden waren toegetakeld met een mes. De daders vluchtten met een onbekend geldbedrag uit de hotelkassa.

De politie heeft nog geen spoor van de daders kunnen achterhalen. Zij heeft inmiddels een achtkoppig rechercheteam samengesteld om de moorden te onderzoeken.