DEN HAAG - Samir A. mag langer op een afgezonderde afdeling van de gevangenis in Vught blijven. Dat heeft de veroordeelde terrorist vernomen van de directie van de inrichting, aldus zijn echtgenote Abida.

A. ging onlangs in hongerstaking uit protest tegen het regime op de terroristenafdeling in Vught, waar mannen en vrouwen samen verblijven. Aan de situatie kwam een einde toen hij naar een afgezonderde afdeling werd overgeplaatst.

De 20-jarige A. heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie een brief geschreven om aandacht te vragen voor zijn zaak. De directie heeft A. meegedeeld dat hij niet terug hoeft naar de gemengde terroristenafdeling tot hij antwoord heeft gehad van de minister, aldus Abida. Ze is donderdag bij haar man op bezoek geweest in Vught.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie wilde vrijdag niet ingaan op de kwestie. Ook Victor Koppe, advocaat van Samir A., kon er niets over zeggen.

Gezondheid

Abida vertelde zich nog steeds zorgen te maken over de gezondheid van haar man. A. lijdt aan een chronische darmaandoening en zijn toestand is verslechterd tijdens zijn hongerstaking. Wel is hij inmiddels onderzocht door de medische dienst in Vught.