ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft vrijdag twee mannen uit Doetinchem en Drempt veroordeeld voor het molesteren van een ambulancemedewerker en het tegenhouden van de ziekenwagen. Michel B. en Remco P. kregen een werkstraf van honderd uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Een derde verdachte, Pascal K.R., werd vrijgesproken. De rechtbank gaf hem vrijdag het voordeel van de twijfel. Slechts een getuige legde een belastende verklaring tegen hem af, die hij later weer gedeeltelijk introk.

Het trio hield, na een avondje stappen in Doetinchem, op 29 april vorig jaar een ambulance tegen. De wagen was op weg naar een gewonde. De ziekenwagen reed stapvoets in het uitgaansgebied en zou daarbij over de voet van de broer van B. gereden zijn.

Daarop gingen twee van de drie verhaal halen bij de chauffeur en deelden klappen uit. De man hield er een bloedneus, een blauw oog, een schram op de wang en gescheurde kleding aan over. De bijrijder en andere getuigen wezen de twee aan als schuldigen.