DAARLE - Vijf boerengezinnen in Daarle (gemeente Hellendoorn) zijn sinds woensdagavond in een klap miljonair. Ze zijn de belangrijkste winnaars van de Nationale Postcode Loterij. Naar de winnende families gaat respectievelijk 1,3 miljoen, 2,4 miljoen, 2,5 miljoen en 1,3 miljoen euro. De grootste winnaars, de vijfde familie uit de straat, winnen gezamenlijk een bedrag van 6,2 miljoen euro.

Tijdens een tv-uitzending van RTL4 werden woensdagavond de laatste twee letters van de winnende postcode bekendgemaakt. Vorige week werden de eerste vier cijfers al bekend (7688). De letters RH erbij waren goed voor de hoofprijs.

Aan de winnende straat, die omgeven wordt door weilanden, bevinden zich voornamelijk agrarische bedrijven. Het totaalbedrag dat in Daarle werd verdeeld, was 18,9 miljoen euro.

Ook grote prijs van 10 miljoen euro in de Oudejaarsloterij is gevallen in Overijssel. Dat heeft een woordvoerster van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS) woensdagavond meegedeeld. De eigenaar van lot AG 007687 krijgt het geld netto in handen.

SENS behaalde het afgelopen jaar een omzet van 691,3 miljoen euro met haar drie onderdelen Staatsloterij, Oudejaarsloterij en Dayzers. Dat is een groei van 4,9 procent ten opzichte van 2001.