LONDEN - Voor de derde keer in korte tijd is een scheepsongeluk voor de kust van Duinkerken gebeurd. De regio is waarschijnlijk aan een milieuramp ontsnapt omdat bij de aanvaring woensdag toch geen kerosine vrij is gekomen.

De Turkse tanker Vicky voer woensdagavond op het wrak van het Noorse schip de Tricolor, dat na een aanvaring in december was gezonken. De Belgische kustwacht heeft donderdag bevestigd dat de aanvankelijke vrees voor een kerosinelek ongegrond is. De Vicky, met 70.000 ton brandstof aan boord, lekt niet. Donderdagmorgen inspecteren Franse autoriteiten het Turkse schip nader.

De Vicky zat korte tijd vast op de voorkant van de Tricolor, maar raakte op eigen kracht weer los van het wrak en is voor anker gegaan.

De 24 opvarenden zijn nog altijd aan boord. Volgens de Britse omroep BBC was de 243 meter lange Vicky onder Turkse vlag op weg van de Belgische havenstad Antwerpen naar New York toen ze 's avonds vastliep op de Tricolor. Die was op 14 december gezonken na een aanvaring met een containerschip.

Twee dagen na het zinken van de Tricolor voer er ook al een schip op het wrak van het Noorse vrachtschip, terwijl het is omgeven met boeien.