ROTTERDAM - Partycentrum Palace aan de Zomerhofstraat in Rotterdam waar vrijdagochtend een grote brand woedde, is volledig door de brand verwoest. Dit zei een politiewoordvoerder vrijdag.


Foto: Koen Vreezen l Brandweer voorlopig nog bezig met blussen

Circa 120 omwonenden zijn uit hun huizen gehaald in verband met de hevige rookontwikkeling. Zij konden in de loop van vrijdagochtend weer terug naar huis.

In het centrum, waarin ook een parenclub is gevestigd, was op het moment dat de brand uitbraak niemand aanwezig. Volgens de woordvoerder van de brandweer moet het vuur al enige tijd hebben gebrand toen de melding binnenkwam, omdat bij aankomst van de brandweerlieden al scheuren in het beton zichtbaar waren.


Foto: Sven van Beek l Bewoners opgevangen in nabijgelegen wijkcentrum

De GGD heeft ter plekke twee bewoners behandeld wegens rookvergiftiging. Verder hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Enkele vissen en schildpadden werden op tijd in veiligheid gebracht.

De meeste bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen wijkcentrum, anderen konden bij familie en vrienden terecht. Enkele ramen van hun woningen zijn gescheurd, maar omdat het om dubbele beglazing gaat, levert dat niet direct problemen op. Van waterschade is geen sprake.

Volgens de woordvoerder is de brandweer tot in de namiddag bezig met nablussen.