DORDRECHT - De Oude Maas bij Dordrecht is donderdag rond 7.15 uur weer helemaal bevaarbaar, meldde een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Het scheepvaartverkeer was sinds woensdagavond gestremd doordat een containerschip rond 20.30 uur de spoorbrug over het water ramde en vijf containers verloor.


Foto: Martin Hulsman | Zoeken naar verloren containers

De brug heeft twee doorgangen, de zogenoemde Zwijdrechtse en de Dordtse. De Zwijndrechtse doorgang is donderdag rond kwart voor vijf opengegaan, aldus de woordvoerster.

Rond half zeven werd de laatste container uit het water gehaald, waarna de Dordtse doorgang ook weer doorgankelijk is. Het treinverkeer lag door de botsing tot ongeveer 22.30 uur stil.

Containers

Het schip verloor door de botsing vijf van de circa honderd containers. Die zijn gezonken. Het binnenvaartschip was met lading en al 11 meter hoog. De ruimte onder de brug was slechts 10,88 meter. Daardoor ramde het schip de brug en schoven de bovenste containers van de boot af. De containers waren leeg.

De politie verhoort de schipper om te achterhalen hoe de botsing tot stand is gekomen. Bij het incident is niemand gewond geraakt.