DORDRECHT - Een containerschip heeft woensdagavond rond 20.30 uur de spoorbrug over de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht geramd. Het treinverkeer is daarom enkele uren stilgelegd. De scheepvaart kan vermoedelijk de gehele nacht geen gebruik maken van de Oude Maas.


Foto: Jan Leegwater | Een van de afgevallen containers

Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten heeft het schip vijf van de circa honderd containers verloren. Die zijn gezonken. In de nacht van woensdag op donderdag moeten de containers gelicht worden, zodat de scheepvaart overdag weer doorgang kan vinden.

Lading

Het binnenvaartschip en de lading waren 11 meter hoog. De ruimte onder de brug was slechts 10,88 meter. Daardoor ramde het schip de brug en schoven de bovenste containers van de boot af. De containers waren leeg.

De politie verhoort de schipper om te achterhalen hoe de botsing tot stand is gekomen. Het schip ligt bij de brug afgemeerd.

Bij het incident is niemand gewond geraakt. De schade aan de spoorbrug, bleek mee te vallen. Hierdoor kwam het treinverkeer na een aantal tests rond 22.30 uur weer langzaam op gang.