DEN HAAG - Het schip de Otapan herbergt niet 54 ton maar bijna 77 ton asbest. Dat staat in een brief die demissionair staatssecretaris Van Geel (Milieu) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Bekijk video

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat een eerdere schatting van de asbestlading niet juist blijkt te zijn geweest. Het meest recente onderzoek is uitgevoerd door de firma Oesterbaai en goedgekeurd door onderzoeksinstituut TNO.

Commotie

Het gifschip zorgde vorig jaar voor veel commotie. Het lag tussen 1999 en juli 2006 in de haven van Amsterdam te wachten op sloop. In de zomer werd het schip versleept naar een sloperij in Turkije. Dat land weigerde de Otapan toegang omdat de opgave van de asbest in het schip niet klopte. De officiële documenten maakten melding van 1 ton asbest, maar nader onderzoek wees uit dat er 54 keer zoveel asbest in het vaartuig zat.

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid als stofdeeltjes worden ingeademd. De stofdeeltjes kunnen ontstaan als het asbest wordt verbrand of verwerkt.

Uiteindelijk wilde geen enkel land de Otapan in een haven toelaten, waarop Van Geel besloot om het schip terug te halen naar Nederland. De bewindsman kondigde destijds aan dat hij de kosten van het terugslepen en de sanering van de asbest wil verhalen op andere partijen.

Kosten

In de brief geeft Van Geel nog geen duidelijkheid over de kosten die de Nederlandse staat voorschiet. De bewindsman rekende eerder voor dat de sleepkosten alleen al een half miljoen euro hebben gekost. Later in januari presenteert hij een overzicht van de totale kosten.

Van Geel kondigt aan dat hij voor 1 februari een keuze wil hebben gemaakt voor een bedrijf dat de Otapan gaat saneren. Drie bedrijven hebben offertes ingediend.

PvdA

De PvdA, de afgelopen maanden al vaker uiterst kritisch op het handelen van Van Geel in de Otapan-kwestie, reageert verbijsterd op de nieuwe informatie over de hoeveelheid asbest. "Dit toont weer eens aan hoe slecht de zaken deze zomer zijn afgehandeld", oordeelt fractiespecialist Diederik Samsom.

"De Turken krijgen helemaal gelijk dat ze het schip hebben geweigerd. Ik maak me ernstig zorgen over de kosten. Ik vermoed dat die wel eens richting de 2 miljoen euro zouden kunnen lopen. Ook ben ik bang dat wij, de belastingbetalers er uiteindelijk voor op gaan draaien."