JAKARTA - Op het Indonesische eiland Sulawesi zijn zeker negentig mensen omgekomen doordat hun vliegtuig, met 102 mensen aan boord, neerstortte bij de stad Polewali. Dat hebben de Indonesische autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Bekijk video

Twaalf mensen hebben de ramp naar verluidt overleefd. Hun toestand is vooralsnog onduidelijk. Ook is niet bekend of ze gewond zijn.

Het passagiersvliegtuig van de vliegmaatschappij Adam Air, met aan boord ook drie Amerikanen, verdween maandag tijdens slecht weer van de radar. De Boeing 737-400 heeft nog noodsignalen uitgezonden voordat het op 700 meter hoogte in een bergachtig gebied neerstortte.

Berg

Volgens een functionaris vloog het toestel om onbekende reden veel te laag, waardoor het tegen een berg botste. Op Sulawesi zijn veel bergen en vulkanen met een hoogte van 3400 meter, bedekt met regenwouden.

Het verkeersvliegtuig was onderweg van Surabaya op Java naar Manado, in het noorden van Sulawesi. Aan boord van het vliegtuig zaten 85 volwassen passagiers, elf kinderen en zes bemanningsleden.

Het is al de tweede grote ramp in korte tijd in Indonesië. Een veerboot zonk vrijdag rond middernacht, terwijl het schip onderweg was van het eiland Kalimantan (Borneo) naar Java. Het schip kapseisde tijdens een zware storm. Nog altijd wordt op zee gezocht naar overlevenden. Waarschijnlijk zijn de honderden mensen die worden vermist verdronken.