SCHIJF - Door een brand in een camper op familiecamping De Witte Plas in Schijf in Noord-Brabant is maandagochtend rond drie uur een dode gevallen. Dat liet een woordvoerder van de politie weten.

De politie heeft concrete aanwijzingen wie het slachtoffer is maar diens identiteit is nog niet officieel vastgesteld. Naar de toedracht van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. Er zijn geen aanwijzingen dat de brand veroorzaakt zou zijn door vuurwerk.

Maassluis

Bekijk video

In Maassluis is een hoogbejaarde vrouw kort na de jaarwisseling overleden na een brand in een woonhuis. Volgens een woordvoerster van de politie is het slachtoffer door verstikking om het leven gekomen.

Over de identiteit van de vrouw is nog niets bekend. Een man die ook in de woning aanwezig was, raakte gewond. Vuurwerk is mogelijk de oorzaak geweest van de brand.

De politie is een onderzoek begonnen. "Dat de brand veroorzaakt is door het afsteken van vuurwerk op straat, wordt niet uitgesloten", aldus de politie.