BERLIJN/BOEKAREST - De jaarwisseling is in de Europese steden over het algemeen rustig verlopen. In Roemenië en Bulgarije ging de bevolking massaal de straat op om te vieren dat hun landen per 1 januari zijn toegetreden tot de Europese Unie.

Bekijk video

Wegens het slechte weer vielen op veel plaatsen de festiviteiten letterlijk in het water, zoals in Groot-Brittannië. In Madrid gingen de traditionele feestelijkheden niet door wegens een bomaanslag op het vliegveld zaterdag.

In Berlijn begonnen de feestelijkheden zondag wegens het slechte weer een half uur later dan gepland. Rond de Brandenburger Tor hadden zich zondagdavond een miljoen mensen verzameld om het niewwe jaar in te luiden.

Londen

In Londen hadden zich 150.000 mensen verzameld om het nieuwe jaar te verwelkomen. In Parijs waren 400.000 mensen samengekomen.

In Nantes in Frankrijk kwamen zeshonderd mensen bijeen om tegen het nieuwe jaar te protesteren. Ze hadden spandoeken met daarop teksten als "Nee tegen 2007", en "Nu is beter". Toen de klok toch onverbiddelijk de laatste seconden wegtikte en het nieuwe jaar een feit was, riepen ze "Nee tegen 2008" in een poging zich tegen de toekomst te verzetten.