BANGKOK - In Bangkok zijn zondag opnieuw twee bommen ontploft. Daarbij zijn zeker tien gewonden gevallen, onder wie acht buitenlanders, aldus het Thaise ministerie van Volksgezondheid. De nationaliteit van de gewonde buitenlanders is niet meegedeeld.

Een van de bommen ontplofte in een telefooncel voor de Central World Plaza, een groot winkelcentrum in het centrum van Bangkok. Een andere bom ontplofte vlak bij een kanaal in de buurt van het winkelcentrum.

Eerder op de dag waren bij diverse bomaanslagen in de Thaise hoofdstad zeker twee doden en meer dan twintig gewonden gevallen.

Verantwoordelijkheid

Niemand heeft tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. Premier Surayud Chulanont, aangesteld door de Thaise militairen, wees maandag de tegenstanders van de militaire coup van afgelopen jaar aan als schuldige.

De regeringsleider zei dat het waarschijnlijk gaat om aanhangers van de verdreven premier Thaksin Shinawatra. De daders moeten gezocht worden in kringen die in het verleden politieke macht hebben verloren.

Thaksin Shinawatra liet maandag via zijn advocaat weten geen enkele verantwoording te dragen voor de aanslagen. Hij riep de machthebbers op geen "overhaaste conclusies" te trekken.

"Thaksin wijst met kracht de beschuldigingen van de hand en geeft aan dat zijn door het volk gedragen regering zich nooit zou vergrijpen aan de bevolking", aldus zijn raadsman.