REMBANG - Zeker 66 mensen hebben een ramp met een veerboot bij het Indonesische eiland Java niet overleefd. Reddingswerkers meldden zondag dat de lichamen van de passagiers waren geborgen. Ze haalden ook ten minste 177 overlevenden uit het water. De kustwacht zoekt nog altijd naar honderden anderen van de 628 passagiers en bemanningsleden, zei een woordvoerder.

De veerboot Senopati Nusantara zonk vrijdag rond middernacht, terwijl het onderweg was van het eiland Kalimantan (Borneo) naar Java. Volgens een overlevende kapseisde het schip tijdens een zware storm. In Indonesische media vertellen steeds meer opvarenden ijzingwekkende verhalen over hun laatste momenten op het slingerende schip en de strijd om zwemvesten aan te trekken en in een reddingsboot te komen voor de veerboot zonk.

Terwijl de elektriciteit aan boord uitviel en zeewater het schip binnendrong, waren sommigen niet meer in staat een zwemvest te bemachtigen. Een overlevende vertelde hoe een rubberen sloep zonk omdat te veel mensen probeerden aan boord te komen.

Indonesië wordt jaarlijks getroffen door veerbootongelukken. Donderdag zonk bij Sumatra al een veerboot. Bijna dertig opvarenden worden nog vermist.

Voor de noordkust van het vakantie-eiland Bali raakte zondagochtend een veerboot met elf opvarenden vermist. Twee mensen aan boord van het schip, onderweg van de miljoenenstad Surabaya (Oost-Java) naar het eiland Lombok, wisten de kust te bereiken. Van de anderen is nog niets vernomen.