DE BILT - Het KNMI heeft even voor 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag het weeralarm ingetrokken. Het meteorologisch instituut had eerder gewaarschuwd voor zeer zware windstoten, die grote schade zouden kunnen veroorzaken. De storm is nu echter over zijn hoogtepunt heen.

De harde wind heeft voor zover bekend weinig grote problemen veroorzaakt. In de Richard Holstraat in Den Haag hebben zware windstoten een balkon van de gevel van een woning gerukt. Volgens een woordvoerder van de brandweer vielen daardoor geen gewonden. De storm heeft in de straat ook dakpannen van huizen geblazen en veroorzaakt in Den Haag 'aardig wat werk', zei de woordvoerder.


Gert-Jan van der Ploeg | De wind waaide een boom om die op deze auto terecht kwam

Het treinverkeer had ook last van de wind, zo meldt de NOS. Tussen Driebergen en Maarn is een boom op het spoor gewaaid, waardoor er geen treinen konden rijden.


Rob Amoreus | Boom omgevallen bij Purmerend

Het KNMI verwacht rond de jaarwisseling eveneens zware windstoten. Het is nog onzeker of het weer even onstuimig wordt als zaterdagnacht. Zondagavond wordt een nieuwe storing verwacht en kan er een nieuw weeralarm volgen, meldt het KNMI zondag.