DE BILT - Het KNMI waarschuwt zaterdag voor zeer zware windstoten en heeft in verband daarmee een weeralarm afgegeven wegens de grote schade die mogelijk is.

Later zaterdagavond en in het begin van de nacht moet er boven land rekening worden gehouden met zeer zware windstoten tot 110 km per uur. Rond het hoogtepunt, tussen 23.00 en 02.00 uur, staat er langs de westkust en het westelijke Waddengebied storm en is er een kleine kans op zware storm.

De wind wordt veroorzaakt door een kleine, maar actieve storing die over het noorden van ons land trekt. De precieze koers van de storing is nog onzeker, zodat nog verandering kan komen in het gebied waar de meeste wind wordt verwacht.

Circus

Vanwege de verwachte storm is de voorstelling van het Groot Kerstcircus in Den Haag, die zaterdag om 19.00 uur zou plaatsvinden, afgelast. Dit heeft een woordvoerder van het Groot Kerstcircus, dat met drie grote tenten op het Malieveld staat, laten weten. De show kon volgens de brandweer niet doorgaan.

Mensen die kaartjes hebben voor de voorstelling op zaterdagavond, kunnen ze voor een andere voorstelling van het circus gebruiken. Het Groot Kerstcircus is nog tot en met 7 januari te bezoeken.